The Definitive Guide to κυπαρισσια διαμονη
The Definitive Guide to κυπαρισσια διαμονη
Blog Article
Κυπαρίσσι: Η μακρόχρονη απομόνωση και η δημιουργία των παραθαλάσσιων οικισμών του
Τα τελευταία χρόνια η Ικαρία συζητιέται πολύ και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο επισκέψιμα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Είναι μια μικρή παραλία, στην οποία μπορείτε να φτάσετε είτε από το χωριό Καψάλι είτε από την παραλία με κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο.
Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής υγείας του δέντρου και στην αποφυγή ζημιών από πτώση κλαδιών.
Ωστόσο, τα κυπαρίσσια προτιμούν το υγρό έδαφος και συχνά αναπτύσσονται κοντά σε υδάτινες μάζες.
Ονομαζόταν «Κύφαντα», λόγω της μορφολογίας της περιοχής με τις απότομες χαράδρε και τις καμπύλες βουνών, από την λέξη «
Οι ξενιτεμένοι Κυπαρισσιώτες όμως το λατρεύουν, το επισκέπτονται συχνά, πολλοί έχουν παλιννοστήσει και διατηρούν σε καλή κατάσταση τα σπίτια τους με τους όμορφους λαχανόκηπους.
Τα κυπαρίσσια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και μπορούν να επιβιώσουν τόσο σε νότια, όσο και σε βορινά σημεία του μπαλκονιού μας.
Παρόλο που τα κυπαρίσσια συχνά συνδέονται με υγροτοπικά περιβάλλοντα και βρίσκονται συνήθως σε βάλτους και έλη, δεν χρειάζονται απαραίτητα πολύ νερό για να επιβιώσουν. Στην πραγματικότητα, ορισμένα είδη κυπαρισσιών μπορούν να αντέξουν τις συνθήκες ξηρασίας και είναι σε θέση να επιβιώσουν με λιγότερο νερό.
Και τέλος η Μητρόπολη, το τελευταίο αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέρον κομμάτι του χωριού, που βλέπει στην ομορφότερη παραλία του.
This Site utilizes cookies to improve your working experience As you navigate by way of the web site. Out of such, the cookies which can be categorized as vital are stored with your browser as They may be essential for the Doing the job of fundamental functionalities of the web site.
Η παραλία της Αγίας Πελαγίας (Φυρή Άμμος) είναι here μια μεγάλη αμμώδης παραλίας με πολλά εστιατόρια και καφέ και πλήρως οργανωμένη.
Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.
Βρίσκεται σε κομβικό σημείο άλλωστε λόγω της γέφυρας και τριγύρω του υπάρχουν πολλοί μικροί οικισμοί.